Zanimljivosti

 • Ski staza Crni vrh

  Address:
  Ski Staza Crni Vrh, Divčibare, Serbia .

  Ski staza Crni vrh nalazi se na severnoj strani Crnog vrha. Dužina staze je 850 metara. Visinska razlika između vrha i podnožja staze iznosi oko 180 metara.

  Zimi. Staza se veštački osnežava. Poseduje dvosednu žičaru kapaciteta 1.200 skijaša na sat. Izlazna stanica žičare nalazi se na nadmorskoj visini od 1.091 metar. 

  Staza je srednje težine, ubraja se u grupu ski staza crvene kategorije i odgovara veštijim skijašima.

  Leti. Potrebno je da se samo ukrcate, udobno smestite i uživate u živopisnoj vožnji dvosednom žičarom!

  Vožnja traje 15 minuta, a na vrhu staze, sa vidikovca na 1.096 metara, možete uživati u živopisnom pogledu na naše planine: Suvobor, Kablar, Ovčar, Zajčicu i Subjel, Goliju, Kopaonik, Zlatibor, Povlen, Magleš, Jablanik i Medvednik.

 • Kanjon Crne reke i vidikovac Ljuti krš

  Address:
  Ljuti krš, Divčibare .

  Strogi prirodni rezervat Crna reka obuhvata kanjon Crne reke, koji se nalazi na planini Maljen, Do kanjona Crne reke se stiže od Divčibara, pešačkom stazom preko Stražare i Ljutog krša. Vodotok Crne reke je dugačak oko 8 km i na njoj se nalaze dva vodopada. Područje rezervata je prekriveno četinarskim i listopadnim šumama.

  Najlepši pogled pruža se sa vidikovca Ljuti krš.

  Kanjon Crne reke je neotkrivena lepota valjevskog kraja. Ovo zaštićeno područje ne pohodi mnogo ljudi i zato je ona jedna od poslednjih čistih reka u Srbiji.

 • Vidikovac Paljba

  Address:
  https://goo.gl/maps/DRBBuUrFzLVViJib9 .

  Paljba, vidikovac do koga se lako dolazi. Na 1051m nadmorske visine, uz put koji od prevoja Kaona vodi do centralnog dela Divčibara, pogled se pruža u nedogled ka jugu, čini se…